Autor: Miroslav Bros, 27.05.2019
 
 
BULLETIN - 21. kolo 2018/2019 
 
 
21. kolo IV. Liga SEVER
12.5.2019 o 17:00
 ŠK Javorník Makov
 
21. kolo IV. liga dorast U19 skupina A
11.5.2019 o 14:30
 TJ Fatran Varín
 
21. kolo III. Liga žiaci U15/U13 skupina A
11.5.2019 o 10:00/12:00
OFK Teplička nad Váhom
 
 
SPONZORI   FK RAJEC
DolkamSuja.png Katrimex.png ZVLSlovakia.png
 
Muži
Mužom sa v posledných dvoch kolách podarilo pripísať si do tabuľky štyri body, keď doma po dobrom druhom polčase dokázali zdolať Žabokreky. Po remíze 2:2 dokázali doviezť taktiež aj bod z Tepličky nad Váhom, ktorý sa však po priebehu zápasu určite máli.
Náš dnešný súper ŠK Javorník Makov momentálne neprežíva práve vydarené obdobie, keď sa z hornej polovice tabuľky prepadol až na momentálne 10. miesto čo znamená že je tabuľkovým susedom našich futbalistov, ktorý sa momentálne nachádzajú na 9. miesto s rovnakým počtom 22 bodov a tiež rovnakou zápasovou bilanciou 6 výhier, 4 remízy a 8 prehier. V našom vzájomnom zápase, ktorý sa na jeseň hral v Makove sme ťahali za kratší koniec, keď náš jediný gól pri prehre 3:1 zaznamenal Michal Drahno.  
 
Výsledky A-mužstva v uplynulom období:
V.liga 19.kolo:
FK Rajec – FK Slovan Žabokreky  2:1
Góly: 54. Kordiš, 69. Rybár – 33. Musonda
Zostava FK Rajec: M. Fraštia (C) – V. Sudor (84. J. Paulíni), M. Drahno, P. Hájek, D. Hnáth – D. Rybár (89. B. Očko), P.  Cúg, M. Miko, L. Person (86. S. Dubeň) – P. Gabaj (75. J. Jeťko), M. Kordiš (90. A. Bujný)
Po slabšom prvom polčase, v ktorom sa súper dostal do vedenia zásluhou rodáka zo Zambie K. Musonda sa Rajec rozbehol až po prestávke. Obrat naštartoval krásnou strelou do šibenice v 54. minúte M.Kordiš. Následne sa Rajec dostal do tlaku, ktorý po niekoľkých nevyužitých príležitostiach napokon priniesol aj rozhodujúci gól zápasu. Prekvapivou strelou rozvlnil sieť hosťujúcej brány D.Rybár.
 
V.liga 20.kolo:
OFK Teplička nad Váhom – FK Rajec 2:2
Góly: 18. a 84.  Blaščík – 34. Person, 45. Rybár
Zostava FK Rajec: M.Fraštia – V. Sudor , M. Drahno, P. Hájek, D. Hnáth – D. Rybár , P. Cúg, M.Miko, L. Person, - J. Jeťko (75.P. Gabaj), M. Šimun
 
Zápas sa začal lepšie pre domácich, keď otvorili skóre v 18. minúte, no potom sa začali diať veci. Rajec mal príležitosť pokutového kopu, ktorý však J. Jeťko nepremenil. Toto ale hráčov neznechutilo a do konca prvého polčasu sa im podarilo po takmer identických akciách zásluhou L. Persona a D. Rybára skóre otočiť. Zápas mohol Rajec definitívne zlomiť pri šanci D. Rybára, ktorý sa rútil sám na brankára ale strelu namieril len doňho. Rajec zahrával aj druhý pokutový kop. Ani L. Person však zo značky pokutového kopu neuspel. Od 80. minúty hrali domáci navyše v desiatich, no aj tak sa im napokon podarilo vyrovnať, keď sa v 84. minúte druhýkrát v zápase presadil L. Blaščík. Bod sa nám po takomto priebehu určite máli.
 
FK Rajec si váži a cení každého jedného fanúšika ktorý navštevuje domáce alebo vonkajšie zápasy. Správny fanúšik má za svojím mužstvom stáť keď sa darí ale hlavne v časoch keď sa nedarí a vyjadriť hráčom podporu. Veľmi nás mrzí udalosť, ktorá sa odohrala po zápase s OFK Teplička nad Váhom, keď si naši hráči na svoju adresu vypočuli veľmi škaredé a hanlivé urážky, ktoré nepatria ani do krčmy a už vôbec nie na športoviská. Hráči FK Rajec reprezentujú klub a mesto z ich vlastného záujmu a vo svojom vlastnom voľnom čase. Každý jeden odovzdá zo seba maximum. Nie každý zápas sa vydarí, mnohí z Vás, ktorí ste aktívne za FK Rajec hrávali to poznáte z vlastnej skúsenosti. Ale je nanajvýš neprístojné a nevhodné aby si hráči, ktorí sú samí sklamaní z výsledku zápasu ešte aj vypočuli od VLASTNÝCH FANÚŠIKOV slová aké boli povedané v nedeľu. Chceli by sme našich fanúšikov požiadať aby sa do budúcna zdržali podobných výstupov a namiesto toho svojich hráčov motivovali, podporili a podržali. Aby aj v časoch keď sa nedarí cítili podporu a boli motivovaní k lepším výkonom.
 
Dorast
Dorastenci majú za sebou dva diametrálne odlišné zápasy, keď najskôr doma rozobrali súpera z Oščadnice a následne neuspeli v Štiavniku.
 
IV.liga dorastu 19.kolo:
FK Rajec – TJ Tatran Oščadnica  10:1
Góly FK Rajec: Peter Cúg 3, Daniel Turanec  a Patrik Kašuba 2, Daniel Hnáth,
Martin Šimko, Maximilián Rybár  
V stredajšej dohrávke 19.kola sa naši dorastenci, ktorí konečne nastúpili takmer v kompletnom zložení dlhšie rozbiehali pričom v časti zápasu dokonca prehrávali. Do prestávky však výsledok otočili vo svoj prospech a v druhom polčase odštartovali kanonádu, po ktorej sa výsledková tabuľa zastavila až na čísle 10. Hetrik zaznamenal v tomto zápase kapitán dorastencov Peter Cúg. 
 
IV.liga dorastu 20.kolo:
ŠK Štiavnik – FK Rajec 2:1
Nevydarený bol pre dorastencov zápas v Štiavniku. Prvý gól inkasovali už v tretej minúte zápasu. Na tento zásah ešte dokázal odpovedať Jakub Chupáň, ktorý vyrovnal. Rovnovážny stav však bohužiaľ nevydržal ani do konca prvého polčasu a domáci sa tesne pred prestávkou dostali opäť do vedenia. V druhom polčase sa Rajec do šancí dostával iba sporadicky. Aspoň bod mohol zabezpečiť svojmu tímu v záver Daniel Turanec, no jeho hlavička nesmerovala do priestoru troch žrdí.
Dorastenci sa touto prehrou pravdepodobne pripravili o možnosť ešte zabojovať o ligový titul.
 
Predohrávka 23.kola:
FK Rajec – TJ Snaha Zborov nad Bystricou 4:0
Góly: Daniel Hnáth 2, Andrej Vereš, Michal Hudek
 
Žiaci
Starší žiaci: 
FK Rajec – ŠK Radoľa 2:2
Góly: Pavol Horník, Adrián Macura
TJ Tatran Oščadnica – FK Rajec 3:1
Gól: Adrián Macura
 
Mladší žiaci:
FK Rajec – ŠK Radoľa 4:7 
Góly: Samuel Pekara, Matúš Veselý, Matej Súkeník, Filip Machovčák
TJ Tatran Oščadnica – FK Rajec 2:1
Gól: Matúš Veselý
 
Prípravka
Turnaj Ďurčiná
 
Staršia P
Mladšia P
FK Rajec
Rajecké Teplice
0:1
7:0
FK Rajec
FK Ďurčíná
1:1
6:2
FK Rajec
OŠK Kamenná Poruba
5:1
3:0
FK Rajec
TJ Zbyňov
2:4
6:1
Turnaj Zbyňov
 
 
 
FK Rajec
Rajecké Teplice
2:2
6:2
FK Rajec
FK Ďurčíná
0:3
0:1
FK Rajec
OŠK Kamenná Poruba
1:0
5:0
FK Rajec
TJ Zbyňov
1:3
2:0
 
Naše najmladšie futbalové kategórie absolvovali fotenie,
za ktoré by sme chceli poďakovať fotografovi CVAK SK.   
 
 FK Rajec - starší žiaci
 
 FK Rajec - starší žiaci
 
FK Rajec - mladší žiaci
 
FK Rajec - mladší žiaci
 
FK Rajec - prípravka
 
FK Rajec - prípravka
 
FK Rajec gratuluje Kordovánkam k vynikajúcemu výsledku, ktorý dosiahli na Majstrovstvách Slovenska v mažoretkovom športe 2019 v Bratislave. v jednotlivých kategóriach získali:
4 x zlato, 4 x striebro a 1 x bronz
 
FK Rajec gratuluje Kordovánkam k vynikajúcemu výsledku, ktorý dosiahli na Majstrovstvách Slovenska v mažoretkovom športe 2019 v Bratislave. v jednotlivých kategóriach získali 4 x zlato, 4 x striebro a 1 x bronz
 
 
 
 
 
Rozpis jarnej časti sezóny 2018/2019  
a výsledky jednotlivých mužstiev FK Rajec
 
A-mužstvo  IV. Liga SEVER  ...viac informácií (tu)
 
Dorast U19 IV. Liga Skupina A ...viac informácií (tu)
 
Starší/mladší žiaci III. liga Skupina A ...viac informácií (tu)
 
 
SPONZORI   FK RAJEC
DolkamSuja.png Katrimex.png ZVLSlovakia.png