Autor: Miroslav Bros, 31.01.2015
č. 1/2015
VIANOČNÝ STOLNOTENISOVÝ TURNAJ ŽIAKOV ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
 
Aj tento rok sa vo vianočnom čase (28. decembra 2014) konal vo veľkej a malej telocvični Základnej školy na Lipovej ulici v Rajci Vianočný stolnotenisový turnaj žiakov, ktorý už po 11-krát usporiadal Stolnotenisový klub Rajec. Turnaja sa zúčastnilo 18 chlapcov a 2 dievčatá. Hráči, ktorí navštevujú základné školy v Rajci, v Rajeckých Tepliciach, v Rajeckej Lesnej, v Ďurčinej, vo Fačkove a v Jasenovom boli rozdelení do štyroch kategórií: mladšie a staršie žiačky a mladší a straší žiaci. Hralo sa v dvoch skupinách A a B na tri víťazné sety a všetci zo skupiny postupovali do finálnych vyraďovacích bojov.
 
Konečné umiestnenie v kategórii starší chlapci:
1. miesto Peter Cúg, 2. miesto Peter Kaczor, 3. miesto Matej Vranovský, 4. miesto Vladimír Komorovský (víťaz ceny útechy) – všetci štyria zo ZŠ Lipová 2, Rajec.
 
Štvrťfinále: Peter Kaczor – Viliam Augustín 3:0, Vladimír Komorovský – Leo Dávidik 3:2, Matej Vranovský – Lukáš Jánoš 3:2, Peter Cúg – Jozef Mihálec 3:2. Semifinále: Kaczor – Komorovský 3:1, Cúg – Vranovský 3:2. O 3. miesto: Komorovský – Vranovský 2:3. Finále: Káczor – Cúg 2:3.
 
Konečné umiestnenie v kategórii mladšie dievčatá:
1. miesto Kristína Kupková, 2. miesto Lucia Kostolná – obe zo ZŠ Rajecké Teplice.
Na tomto turnaji nastúpili iba dve dievčatá, ktoré boli zaradené do základných skupín medzi chlapcami a po vyradení hrali len o 1. a 2. miesto vo svojej kategórii.
 Spoločné foto hráčov s víťazmi v jednotlivých kategóriách - Aj tento rok sa vo vianočnom čase (28. decembra 2014) konal vo veľkej a malej telocvični Základnej školy na Lipovej ulici v Rajci Vianočný stolnotenisový turnaj žiakov, ktorý už po 11-krát usporiadal Stolnotenisový klub Rajec.
Spoločné foto hráčov s víťazmi v jednotlivých kategóriách
 
   Úroveň všetkých účastníkov turnaja povrdila, že stolný tenis doma aktívne hrajú, aj keď sa verejne neprezentujú. Hráči umiestnení na stupni víťazov si odniesli diplomy, medaily, vecné ceny, ktoré im odovzdali členovia VV STK Rajec. Po vyhlásení výsledkov sa všetci občerstvili vodou značiek Jupík, Rajec a Kofola a boli odmenení peknými tričkami a šiltovkami od firmy Kofola, a.s., Rajecká Lesná. O budúcnosť tohto stolnotenisového turnaja sa na základe stúpajúcej tendencie zúčastnených hráčov netreba báť.
   Blahoželáme víťazom a všetkým, ktorých tento krásny šport baví. Všetci hráči, hráčky a rodičia vyjadrili maximálnu spokojnosť s priebehom turnaja a prisľúbili účasť na 12. ročníku.
   O príjemnú atmosféru na vydarenom stolnotenisovom podujatí sa zaslúžili aj miestni sponzori, ktorým vyjadrujeme srdečnú poďakovanie za ich štedrosť a podporu: AMD-M s.r.o. – Ing. J. Dolník, Kofola a.s., Rajecká Lesná, Vinuta spol. s r.o. – konatelia: Ing. Ján Pekara a Ing. Elena Veselá, Mestské kultúrne stredisko Rajec – Anna Tordová, Železiarstvo Izomont, Železiarstvo Cimat – Ing. Branislav Cisárik, Kvety – darčeková predajňa – Jozef Vysoký.
    Osobitné poďakovanie za celý organizačný výbor turnaja STK Rajec patrí riaditeľovi ZŠ na Lipovej ul. v Rajci PaedDr. Marianovi Paprskárovi a zástupcovi riaditeľa Mgr. Petrovi Hanusovi za ústretovosť a pomoc pri poskytnutí hracích priestorov veľkej a malej telocvične a na záver všetkých členom STK Rajec.
                                                                                                                             Jozef Kavec, STK Rajec
 
späť