Autor: Miroslav Bros, 21.12.2014
č. 12/2014
TVORIVÁ A ORIGINÁLNA DETSKÁ IMPROLIGA
 
Detská improligaNa tohtoročnej novembrovej Detskej improlige si zmerali sily herci zo Základnej školy na Lipovej ulici, Katolíckej spojenej školy Rajec, Základnej umeleckej školy Rajec a Základnej školy Rajecká Lesná. Herecké výkony hodnotili členovia ochotníckeho divadla Kožkár, ktoré pôsobí pri Mestskom kultúrnom stredisku Rajec a pedagógovia základných škôl. Ich práca pri rozhodovaní nebola ľahká, lebo herecké výkony súťažiacich boli naozaj tvorivé a originálne. Ťažko bolo vybrať jedného najlepšieho herca, jednu najlepšiu herečku, jednu najlepšiu scénku a napokon rozhodnúť o konečnom obsadení súťažných skupín.
Tentoraz spolu súperilo 10 zohratých tímov.
 
Boli to Krásky, Raj, Hocičo, Rajecká dolina, Bunch 1, Bunch 2, Lesnianka, Bobule, Tribitky a 6. A. Témy, z ktorých si mohli súťažiaci vybrať, boli zaujímavé, s rôznou tematikou, ako napr. Deravá hlava, Môj nový mobil, Ako krtko s kamarátmi hľadali poklad, Ako zajko okabátil tigra, Najkrajší vták, Pokazený budík, Výlet na sopečný vrch, V poslednej chvíli, Zázračný strom a ďalšie.
Ako vždy, bolo pripravené malé občerstvenie, nechýbali diplomy a odmeny pre víťazov. Takisto prebehlo fotografovanie nielen víťazov, ale všetkých účinkujúcich a diplom za účasť si odniesol na pamiatku každý tím. Poďakovanie patrí MsKS Rajec za zorganizovanie tohto zábavného a už tradičného podujatia, všetkým súťažiacim, porote, ale aj všetkým divákom.
A tu sú konečné výsledky víťazov: 1. miesto skupina Bobule – členovia Čili divadla pri MsKS Rajec: Ema Slyšková, KSŠ Rajec, Damian Cesnek a Veronika Uhliariková, ZŠ Lipová Rajec. 2. miesto skupina Rajecká dolina – žiaci ZŠ Rajecká Lesná. 3. miesta s rovnakým počtom bodov boli dve: skupina 6.A – žiaci ZŠ Rajecká Lesná a skupina Bunch 1 – žiaci ZUŠ Rajec. Za najlepšie herecké výkony boli odmenení: Dorotka Uríková a Martin Novosad, obaja žiaci ŽŠ Rajecká Lesná.
                                                                                                                  Mgr. Vanáková Mária, KSŠ Rajec
                                                                                                                  foto: S. Kalma
späť