Mesto Rajec spustilo pre svojich občanov mobilnú aplikáciu RAJEC
 
 Mestský úrad Rajec neustále hľadá možnosti, ako čo najefektívnejšie informovať svojich občanov o dianí v meste. Snaží sa poskytnúť informácie aj občanom, ktorí sú celý deň v práci alebo mimo bydliska a nezachytia informácie zverejnené v pracovnom čase z mestského rozhlasu či na úradnej tabuli.
 
Každý, kto má mobilný telefón s operačným systémom Android alebo Apple má odteraz možnosť stiahnuť si zdarma z Google Play alebo AppStore aplikáciu RAJEC. Formou bleskových správ bude informovaný o oznamoch mestského úradu, výpadkoch prúdu, plynu a vody, organizovaných športových či spoločenských akciách.
 
Rajec v mobile
 
Aplikácia RAJEC je určená pre všetkých tých, ktorých zaujíma dianie v meste, ako aj obyvateľom, ktorí nemajú dostupný mestský rozhlas na ulici, sú v práci alebo práve na dovolenke, či kdekoľvek mimo mesta. Všetky dôležité a aktuálne informácie majú stále po ruke a sú sústredené na jednom mieste.
 
Inštalácia aplikácie je veľmi rýchla a jednoduchá.
Do aplikácie sa nemusíte registrovať a neposkytujete žiadne osobné údaje.
 
Ako si aplikáciu stiahnuť cez Google Play alebo App Store?
  1. Vo Vašom mobile si otvorte aplikáciu Google Play (Obchod Play) alebo App Store.
  2. Do vyhľadávacieho okna zadajte názov "rajec".
  3. Kliknite na Inštalovať.
  4. Po nainštalovaní kliknite na položku Otvoriť (povoliť oznámenia).
Aplikáciu si môžete stiahnuť aj cez QR kódy
Aplikáciu si môžete stiahnuť aj cez QR kódy
Snahou autorov bolo vytvoriť ľahko ovládateľnú a prehľadnú aplikáciu pre všetky vekové kategórie občanov. 
V aplikácii sú pohromade všetky dôležité informácie, od oznamov mestského úradu, cez kontakty na samosprávu a iné subjekty v obci, zvozový kalendár vývozu odpadu, podnety od občanov, ankety, kalendár, cestovný poriadok, zaujímavé miesta až po susedskú burzu.
 
Aplikácia používateľa okamžite upozornení na novú správu priamo na mobilnom zariadení formou PUSH správy v lište notifikácií. Pokiaľ nie je on-line, notifikácie o nových správach sa nestratia a sú doručené hneď ako sa telefón pripojí na WiFi alebo mobilné dáta.
 
Mobilná aplikácia nezhromažďuje žiadne osobné údaje o používateľoch okrem modulov Susedský Bazár, Miesta a Podnety občanov pokiaľ ich užívatelia sami zadajú.
Mobilnú aplikáciu mesto Rajec  pripravilo v spolupráci so spoločnosťou adsupra s.r.o. so sídlom Hlavná 35, 044 12 Nižný Klátov.
 
 
          Aplikácia je v súčasnosti v testovacom režime, ale všetky publikované informácie sú aktuálne.
 
 
 
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa