č. 12/2014
ZA JEDEN DEŇ V ÁZII, V AFRIKE I V EURÓPE
 
Za jeden deň v Ázii, v Afrike i v EurópeNemožné? Gymnazisti z Javorovej takúto trasu absolvovali. 24. septembra sa 44 študentov zúčastnilo prírodovednej exkurzie v Zoologickej záhrade v Lešnej.
V jej rozsiahlom areáli sme naozaj prechádzali rôznymi kontinentmi so zastúpením typických zvierat, ale i ukážok spôsobu života. Tak nás v expozícii Afriky privítali nielen žirafy, zebry, slony ale aj typické obydlia domorodých obyvateľov tohto kontinentu. V tropickom pralese sme sa ocitli v expozícii Ameriky. Tam okolo nás voľne poletovali farebné papagáje, vo veľkých akváriách plávali korytnačky, vydry a narazíte tam aj na sochu mayského boha Slnka či repliku mayskej svätyne. Klokan, varan, čierna labuť – tieto a iné zvieratá zatupovali červený kontinent – Austráliu. Študenti si mohli dokonca pohladiť raje žijúce v obrovskom akváriu. Poetickou časťou záhrady bola pre študentov expozícia Ázie s exotickými tigrami, pandami, ťavami, ale aj prekrásnou japonskou záhradou.
Učiť sa v praxi je vždy zážitok, ktorý pretrvá a má i pridanú hodnotu – stmeľuje kolektív, podporuje dobré vzťahy medzi pedagógmi a študentmi.
                                                                                                                      Mgr. Eva Rovňanová 
                                                                                                                      foto: archív gymnázia
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa