Sabinovská palička

Sabinovská palička. Spolu asi 500 mažoretiek z dvadsiatich súborov ukázalo viac ako 120 choreografií. Konkurencia je naozaj veľká, no naše Kordovánky sú stále na špici mažoretkového športu. Ich vystúpenia, kostýmy, prevedenia a choreografické nápady sú stále vysoko hodnotené laickou, ale aj odbornou verejnosťou. Na súťaži sa Kordovánky predstavili s ôsmimi tancami, za ktoré získali 5 zlatých a 2 strieborné medaile.Rajecké mažoretky Kordovánky - Sa0binovská paličak ... kliknutím na obrázok sa obrázok zväčší                                                                                                         kliknutím na obrázok sa obrázok zväčší     

     Ďaleko na východ od Rajca je mesto Sabinov. V sobotu ráno 16. novembra málo kto tušil čo sa stane v športovej hale. Už od skorého rána sa schádzali účastníčky medzinárodnej súťaže Sabinovská palička. Mažoretky z celého Slovenska a Maďarska si prišli zmerať sily, ukázať nové choreografie, fantastické kostýmy a zasúťažiť si o medailové zlato.
    Rozospaté Kordovánky, ktoré z Rajca odchádzali o štvrtej hodine ráno, boli už plné očakávania. „Dospeláci“ , ktorých bolo tiež dosť, si užívali atmosféru súťaže. Sú už neodmysliteľnou súčasťou výjazdov za úspechmi. Tie najmenšie, kadetky, sa už nevedeli dočkať, kedy vystúpia na súťažnú plochu. Je to nádherný pohľad do roztvorených očí plných radostí, hrdosti a napätia z prichádzajúcich chvíľ. Staršie juniorky si už na hektiku začiatku súťaže zvykli a seniorky sa tvárili, že to už všetko zažili a netreba sa zrušovať. Organizátori sa tento raz pochlapili a všetko klapalo ako po masle. Spolu asi 500 mažoretiek z dvadsiatich súborov ukázalo viac ako 120 choreografií a veru bolo sa načo dívať. Konkurencia je naozaj veľká, no naše Kordovánky sú stále na špici mažoretkového športu. Ich vystúpenia, kostýmy, prevedenia a choreografické nápady sú stále vysoko hodnotené laickou, ale aj odbornou verejnosťou.
     Na súťaži sa Kordovánky predstavili s ôsmimi tancami, za ktoré získali 5 zlatých a 2 strieborné medaile. Pri sledovaní vystúpení najmladších kadetiek sa mnohým tlačili slzy do očí. Toľko radosti na jednom mieste... Diváci aj konkurencia sa tešili na vystúpenie našich najstarších senioriek. Už pri nástupe bolo jasné, že je to úplný level. Predviedli strhujúce choreografie, ktoré porota ohodnotila najvyšším počtom bodov. Atmosféra vzájomnej vzájomnej súdržnosti, povzbudzovanie mažoretiek z iných súborov a potlesk stojacieho obecenstva je asi tá najväčšia odmena.
Zárukou tohto úspechu je obdivuhodný kolektív našich dievčat. Srdečná vďaka Kordovánky.

text a foto Kordovánky Rajec

naspäť
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa