Rajecká Anča 2012 a Ukážka bojov o Budatín z apríla 1945

Rajecká Anča 2012 a Ukážka bojov o Budatín z apríla 1945Žilinský samosprávny kraj, Považské múzeum v Žiline, Spoločnosť Považskej dráhy Žilina, Mesto Rajec a Klub vojenskej histórie Slovensko vás pozývajú na Regionálny vláčik jazdiaci na trati Žilina – Rajec, ktorý si v tomto roku pripomína svoje 113. narodeniny.

     Spoločnosť Považskej dráhy Žilina, Považské múzeum v Žiline a Klub vojenskej histórie Slovensko pripravili dvojdňový atraktívny program, ktorý začína v sobotu 20. októbra 2012 spanilou jazdou historického vlaku a rušňa Hurvínka s odchodom 10,00 h z hlavnej stanice v Žiline. Ďalšia jazda sa uskutoční v poobedňajších hodinách, kedy Hurvínek odchádza zo Žiliny do Rajca o 13,30 h.

     Považské múzeum v Žiline v sobotu paralelne organizuje multižánrové podujatie Budatínsky rínok 2012, pre cestujúcich prvej nostalgickej jazdy. Pre záujemcov z Budatínskeho rínku o druhú poobedňajšiu jazdu bude pripravená kyvadlová doprava z hlavnej stanice k Budatínskemu hradu a späť. Počas pobytu historického vlaku v stanici Rajec majú účastníci možnosť navštíviť Mestské múzeum v Rajci v strede mesta na Námestí SNP.


Program - Rajecká Anča 2012 a Ukážka bojov o Budatín z apríla 1945 - typ súboru pdf

Viac informácií Považské múzeum Žilina

Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa